Olej z czarnuszki 250ml Zobacz większe

Olej z czarnuszki 250 ml OLANDIA

0200

Nowy produkt

Olej z czarnuszki TŁOCZONY NA ZIMNO.

Więcej szczegółów

86 Przedmioty

44,55 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Olej z czarnuszki – poznaj jego wszechstronne właściwości

Ciemna barwa, intensywny korzenny zapach i wyrazisty smak – olej z czarnuszki inaczej nazywany złotem faraonów znany jest od tysięcy lat i wykorzystywany zarówno do leczenia różnych dolegliwości – skórnych, alergicznych, podwyższony cholesterol czy problemy z układem pokarmowym, jak również w kosmetykach czy w kuchni. Zawiera on wielonasycone kwasy tłuszczowe, olejki eteryczne, antyoksydanty takie jak witamina E czy A, biotynę, przeciwutleniacze oraz beta-karoten. Największą zawartość składników odżywczych będzie miał olej z czarnuszki tłoczony na zimno – proces rafinacji rozkłada związki aktywne, przez co zawartość cennych składników jest dużo niższa. Olej z czarnuszki wykorzystywany jest również do aromaterapii – ma działanie odprężające oraz łagodzące stres.

Olej z czarnuszki na włosy i twarz – bomba substancji odżywczych dla Twojego ciała!

Chcesz poprawić kondycję włosów czy skóry? Zmagasz się z trądzikiem, łupieżem, wypadaniem włosów czy atopowym zapaleniem skóry? W takim razie olej z czarnuszki koniecznie powinien znaleźć się u Ciebie! Olej z czarnuszki zarówno nawilża oraz zmiękcza skórę, stymuluje odnowę naskórka, zmniejsza płytkie zmarszczki i zapobiega powstawaniu nowym, jak również zmniejsza widoczność blizn – przez rozjaśnienie ich. Stosowany jest również po opalaniu – w celu regeneracji czy w przypadku powstałych podrażnień skóry po działaniu promieni UV. Olej z czarnuszki stosowany na włosy działa pobudzająco na ich porost, a także sprawia, że stają się one mocniejsze i odżywione. Bez wątpienia olej z czarnuszki powinien więc znaleźć się w każdym domowym kąciku kosmetycznym!

Olej z czarnuszki – dawkowanie

Olej z czarnuszki można wykorzystać zarówno jako dodatek do sałatek, przyjąć doustnie przy spożywaniu posiłku – ok.2 łyżeczek, jak również wsmarować bezpośrednio w skórę bądź we włosy. Jest on również świetnym dodatkiem do kosmetyków – dodaj jego niewielką ilość do szamponu, kremu czy maseczki i wzbogać ich działanie. Przetestuj olej z czarnuszki i ciesz się z jego wszechstronnych właściwości!

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Olej z czarnuszki 250 ml OLANDIA

Olej z czarnuszki 250 ml OLANDIA

Olej z czarnuszki TŁOCZONY NA ZIMNO.